Az első csapás

2009.05.13. 13:37

2007-ben eladtam valamire való utolsó vagyontárgyamat, egy balatoni telket, mert ki kellett fizetnem az egyik nagyon költséges hobbimon - fixa ideám volt, hogy kocsmáros legyek, majd megírom - keletkezett veszteséget, csaknem 4 millió forintot.

Amilyen szerencsém volt, ez a tizennegyedik évben történt, így az akkori SZJA-szabályok szerint az értéknövekedés 10%-a után adót kellett (volna) fizetnem (tekintve, hogy kárpótjegyért vett ingatlan volt, majdnem az egész eladási ár értéknövekedés volt). Igen ám, de elfelejtettem, pontosabban a bevallás beadása után jutott eszembe, az élet meg szokás szerint elvitte a dolgot. Újabb bevallási időszak közelegvén, aztán összeszedtem a papírokat, és kiszámoltam, mennyivel tartozom az államnak.

A végeredmény (kerekítve): 106.000,- Ft adóhátralék, 9.500,- Ft önellenőrzési pótlék. Azóta már befizetve.

A bejegyzés trackback címe:

https://szopoagon.blog.hu/api/trackback/id/tr371119197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása